Rens uden kemikalier

Butlers er ikke et almindeligt renseri. Vi er nemlig det eneste renseri i Danmark der tilbyder en miljøvenlig og Svanemærket rensemetode.

Vores nye teknologi fjerner snavs og pletter skånsomt fra tøjet uden brug af kemikalier som perchlor eller benzin, som bruges i traditionel tøjrens. Til orientering er perchlor et sundheds- og miljøskadelige kemikalie, der bl.a. er mistænkt for at give kræft, hudirritationer og flere former for allergi.

Det betyder, at der ved vores rensemetoder ikke er nogen skadelige eller allergiske påvirkninger på mennesker, miljøet og unødig slitage på tøjet. Fordi tøjet ikke lugter af kemikalier efter renseriprocessen, behøver vi heller ikke at parfumere tøjet som et traditionelt renseri normalt gør.

Butlers' forskellige former for tøjrens

Vi tilbyder en række forskellige former for tøjrens, således at du får præcis den rens, der passer bedst til din tekstil.  Uanset om det er frakker, nederdele, habitter, brudekjoler eller et par ruskindsbukser renser vi tøjet på den mest skånsomme måde.

Svanemærket rens

Vores miljøvenlige og Svanemærket rensemetode bruger en ny teknologi, der fjerner snavs og pletter skånsomt fra tøjet uden brug af kemikalier som perchlor eller benzin. Det betyder, at der ved vores renseform ikke er nogen skadelige eller allergiske påvirkninger på mennesker eller miljø, og heller ikke unødigt slid på tøjet. Da tøjet ikke lugter af kemikalier efter renseriprocessen, behøver vi heller ikke at parfumere tøjet, som et traditionelt renseri normalt gør. Efter vores pletbehandling og rens presses dit tøj naturligvis, så det er klar til brug.

Svanemærket dybde rens

Dette er vores Svanemærket rens suppleret med en våd rens behandling, hvor man i våd rensen fjerner vandopløselige pletter samt vasker eventuelle restpartikler ud (fx ved en dyne, hvor renseprocessen dræber mider og destruerer disses æg, larver og afføring fuldstændigt. Ved også at foretage en våd rens sikrer man sig, at alle restpartikler også vaskes ud).

Vådrens

Denne metode kan ofte benyttes til finere tekstiler som fx silke, kashmir og ren ny uld, som ikke tåler en normal rens. Vores professionelle vådrensningssystem er godkendt af The Woolmark Company til pleje af sarte beklædningsgenstande.

Kilorens

Dette er vores normale svanemærket rens uden pletbehandling og finish som fx strygning.

Mere om den mest skånsomme tøjrens

Vores patenterede rensemaskine sættes under et tryk på 45 bar og samtidig tilsættes biologisk nedbrydeligtrensemiddel, som trænger dybt ind i fibrene og opløser fedt, olie og andre skidtpartikler fuldstændigt.

Den høje tryk, som opretholdes i anlægget, bevirker, at tekstilerne nærmest svæver, imens de bliver renset. Rensetromlen roterer meget langsomt, samtidig med at tekstilrensningsprocessen er betydelig kortere end ved gængse metoder. Dette reducerer den mekaniske belastning af tekstilerne, således at holdbarheden af tekstilerne (iht. "EU-LIFE-Report") øges med op til 30-40%.

Det færdigt rensede tøj kan nu tages ud af maskinen – køligt, rent, tørt og duftende friskt.

Copyright 2018 Butlers  -  Persondatapolitik